family box

Binnen onze organisatie hebben we een project opgesteld voor het inzamelen van afgedankt elektronisch afval. Dit project is de meest actieve vorm van inzamelen.
U zal dadelijk lezen dat de kracht van uw netwerk veel groter is van u beseft.

Het gaat erom om zoveel mogelijk elektronisch afval te verzamelen, omdat in de praktijk is gebleken dat er veel ongebruikte materialen onnodig blijft liggen. De FamilyBox is een vrij kleine doos waar men voor minimaal 25 kg aan afgedankt materiaal kan verzamelen, zodat u gemakkelijk de doos nog mee kunt nemen in de auto of bijvoorbeeld op uw fiets.

Scholen en bedrijven raden wij aan minimaal 2x per jaar een inzamel week te organiseren. U verdeelt de dozen binnen uw netwerk en verzoekt de gezinnen om de doos binnen een afgesproken tijd mee te brengen. Wanneer de dozen bij u binnen komen, kunnen wij samen met u een dag organiseren waarbij we iets leuks doen met alle ingezamelde dozen, bijvoorbeeld een muur bouwen samen met de kinderen, ook zal er deze dag een mascotte kunnen komen. Uiteraard voeren wij de dozen af en na controle van gewichten betalen wij u als organisatie €5,- per goed gevulde doos.

Bent u bijvoorbeeld een school met 300 leerlingen en brengt elk kind 1 doos mee dan levert u dit €1500,- op. Neemt elk kind ook nog een doos van de grootouders mee dan levert de school dit €3000,- op.

U kunt onderaan deze pagina een contact formulier invullen en zo de dozen en promotie materialen aanvragen. (wij hebben ook leuke posters voor de kinderen om deze op uw school of vereniging op te hangen).

Download hier onze poster
Download hier onze folder

Hieronder volgen wat Tips voor de leerlingen:

  • Haal een ”FamilyBox” bij je school of vereniging
  • Houd de checklist bij de hand en kruis aan wat je hebt gevonden (deze lijst vindt je bij de doos).
  • Kabels rol je op en vermijd overtollig verpakkingsmateriaal.
  • Oude computer? Schroef de onderdelen uit de kast en stop ze in de doos. (de kast kun je apart inleveren bij de school of vereniging).
  • Heb je geen 25kg? Vraag het je buren, vrienden of familie. Ongetwijfeld vindt je daar de overige kilo’s.
  • Lever de doos tijdig in zodat ook jij zorgt draagt voor een beter milieu en de school een handje helpt.

Contact formulier

Uw naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Vragen of opmerkingen:
Neem de code over: captcha